Dette har det vært mye fokus på, og ofte er den lasteevnen som står oppgitt i vognkortet ikke den reelle lasteevnen. Hva er så grunnen til dette?

Det er mange ting det ikke tas hensyn til når produsenten av en bobil skal oppgi nyttelastverdi. Det går på hvor mye drivstoff det er i tanken, hvor mye gass man har ombord, hvor mye vann det er på vanntanken etc. etc. Ekstrautstyr som markise, støtteben og annet man monterer er heller ikke tatt med i beregningen. Ofte kan den reelle lasteevnen være flere hundre kilo unna den lasteevnen som står oppgitt i vognkortet.

Misvisende

Veldig ofte er den oppgitte nyttelasten som står oppgitt i vognkortet misvisende med bakgrunn i det som er nevnt ovenfor. I følge vognkortet kan nyttelasten f. eks. være 600 kg., men i virkeligheten kan den være 300 kg. Her er det mange som hver eneste sesong får seg en overraskelse om man blir vinket inn på en vektkontroll, og det viser seg at totalvekten på bilen er langt over det den skal være. Resultatet er at man i tillegg til et forelegg for overlast må begynne å tømme bilen for å få lov til å kjøre videre. I værste fall får man ikke kjørt videre i det hele tatt, en ganske fortvilet situasjon når man er på ferietur. Onlinemagasinet Bobilverden har skrevet en artikkel om bobil og vekt som er nyttig å lese før man legger ut på tur. Artikkelen finner du her.

Vektplate for vektkontroll av bobil

Avlesning av vekt på. fremaksel bobil

Vi veier hver eneste bil

Alle biler som omsettes hos Bobil og Fritid AS kjøres opp på vekta for å lese av hva som er den nøyaktige og reelle lasteevnen. Dette er nyttig informasjon, og en trygghet både for deg som kunde, og for oss som forhandler. Det betyr at du vet nøyaktig hvor mye vekt du har å gå på så du unngår ubehagelige overraskelser. Alle bobiler som står utstilt i vår utstillingshall i Østfold er merket med både førerkortklasse du må ha for å kjøre bilen, og et vekstskjema med bobilens reelle lasteevne.

Alle biler har vektbekreftelse

Velkommen til oss for en hyggelig bobilprat

BOBILER TIL SALGS - KLIKK HER